- Etusivulle

Tutustu erilaisiin valokuvauskoneisiin, täältä löydät
- PALJEKAMEROITA
- LAATIKKOKAMEROITA
- KINOFILMIKAMEROITA
- MONENLAISIA KAMEROITA

Lähetä palautetta

 

Voit lähettää palautetta tästä sivustosta, kertoa lisätietoa kamerasta tms.
(palautteesi julkaistaan muutaman päivän viiveellä, halutessasi voit myös kieltää julkaisun..):LÄHETÄ PALAUTE SÄHKÖPOSTILLA OSOITTEESEEN:

pauli.lahtinen@gmail.com


- Kerro palautteesi
- Kerro nimesi (sitä emme julkaise)
- Kerro, ellet halua palautettasi julkaistavan

Tarvittaessa lyhennämme antamaasi palautetta!

Saan jonkin verrankin postia, joissa tiedustellaan jonkin kameran arvoa tai hintaa.
KAMERAN HINTA ON AINA MYYJÄN JA OSTAJAN VÄLINEN ASIA!

Ja muista: Pidämme ruusuista, mutta myös risuja saa antaa!

Lue palautteita (uusin ylimpänä):

Linkkejä-lista

13.1.2019 Kalevi kirjoitti:

Muuten iha kivat sivut mutta yks asia ärsyttää.
Tuo Linkkejä-lista. Joka toinen linkki eei toimi tai siis sivut on lopetettu. Eiks kannattasi niiden toimivuus tarkistaa, ei luulis oleva iso homma?

Vastasin:
Oikeassa olet, liian paljon siellä on toimimattomia linkkejä. Olen pikkuhiljaa sitä mukaa niitä poistanut (tai muuttanut) kun eteen on tullut. Linkkien tarkistaminen ja etenkin niiden muuttaminen tuohon koodiin ei olekaan ihan niin pieni homma kun joku luulisi. Siinä menee useita tunteja. Lupaan miettiä asiaa ja korjaan tai poistan koko rimpsun...

SKT-laatikkokamera

17.12.2018 Tapani kirjoitti:

Wanhatkamerat sivulla ei ollut mitään tietoja SKT-laatikkokamerasta (496). Kyseessä on Suomen kameratehtaan valmistama (saksalaista objektiivia lukuun ottamatta) täysin kotimainen kamera. Oskar Rajala perusti Suomen kameratehtaan 30-luvulla, mutta tehdas tuhoutui pommituksessa sodan aikaan. Rajalan liikeideana oli vuokrata valmistamiaan kameroita korvauksetta, jos asiakas osti filmin ja teetti kuvat Rajalan liikkeessä.
Oskar Rajalan valokuvausalan yritystoiminnasta kerrotaan mm. kirjassa AIKAVALOTUKSIA, Valokuvausalan tarinoita aikalaisten kertomina (Tapio Laine & Asko Vivolin).

Vastasin:
Kiitos näistä tiedoista, on mukavaa saada tällaista, kiitos.
Pitänee hankkia kyseinen kirja ja päivittää kamerasivuille tietoja!

Yashica D

10.10.2016 Veijo kirjoitti:

Huomasin, että kokoelmissasi on Paxina ll. Aloitin itse valokuvaamisen Paxinalla. Se oli ostettu todennäköisesti Saksasta kin oli merimiehen käytössä Etelä-Amerikan linjalla ja kuvattu merimiesten arkea. Siirryin siitä Yashica D peilikameraan. Nyt olen etsiskellyt sellaista. Ilmeisesti jostakin ulkomailta voi löytyä? Kokoelmasi on upea ja sitä oli mielenkiintoinen tutkia. Hyvää jatkoa.

Vastasin:
Mukava kuulla, että kamerasivuni kiinnostaa. Harmittelen kun en ole saanut aikaiseksi lisätä enempää kameraesittelyjä tälle sivulle. Nyt siellä on kuvia ja tietoja n 260:sta eri mallista. Pienessä kokoelmassani on kuitenkin n 480 kameraa, näistä tietenkin muutama melkein kaksoiskappale ja muutaman kymmenen muovituotetta joista en edes viitsi alkaa hakemaan tietoja. Myös kameroiden kuvaaminen pienessä kerrostalokämpässä on haastavaa. Ja tuo tietojen hakeminen ja kirjoittaminen on oma työnsä. Ja koska olen eläkkeellä, vähän aina on pikkasenpikkasen kiire, eikä oikein mitään kuitenkaan saa aikaseksi :))
Osa ajasta kuluu myös tyttärentyttären ulkoiluttamisessa ja ylläpidän myös muutamaa nettisivustoa ja näin se aika kuluu.

Tuota Yashica D:tä ei usein näy Suomessa myytävänä. Jostain netin ulkomaisista huutokauppasivustoista sellaisen saattaa tosiaan löytää. Tuolla ebay:ssa näkyy nytkin olevan ainakin pari myytävänä, hinnat vain suolaiset 100-160 euroa!!
Oletko itse ostanut ulkomaisista nettihuutokaupoista kameroita? Minä en ole, olisi mielenkiintoista kuulla miten toimutkset Suomeen ovat onnistuneet.
Itselläni on omassa käytössä ollut tuo Yashica-12, mutta suljin jumitti eikä kannattanut korjata, sen jälkeen vuosikymmenien huono säilytys pilasi kameran muutenkin, harmi.

Kivat sivut

24.9.2015 Mika kirjoitti:

kivat sivut . Jatka samaan malliin vaan.

Valtava työ

1.11.2014 Seppo kirjoitti:

Suuret kiitokset ,että olet viitsinyt tehdä tuon valtavan työn. Täytyy katsoa oikein ajan kanssa kaikki kamerat. Monet ovat tuttuja vuosien varrelta. Aina olen ihaillut niitä entisaikojen hienomekaanikkoja , että ovat saaneet sen aikaisilla työkalulla moisia aikaan. Hattua nosta sinulle.

Koilos

19.8.2014 Kale kirjoitti:

Omistan KOILOS merkkisen levy-paljekoneen. Objektiivissa lukee W.KENGOTT PARIS MEDIO Siihen on myös levyjä,ja kuvien säilytys taskuja kansiona, kahdenlaisia. Puinen valotuslaatikko.Pimiö lamput katkaisimineen ym. Kiinnostaisi "Syntymävuosi" ja arvo.

Vastasin:
Tietolähteeni eivät tunne Koilos merkkistä kameraa. Sen sijaan Koilos oli suljinvalmistaja joka teki niitä eri kameranvalmistajille. Siispä antamillasi tiedoilla en pysty vastaamaan vuosiluvuista ja arvosta. Ja toiseksi: tuo arvo on niin laaja käsite. Itse olen maksanut "ylihintaa" kamerasta jonka todella olen halunnut ja esim. huonokuntoisen jätän mieluummin ostamatta kun maksan siitä yläkanttiin. Hinta on aina kahden välinen kauppa!

Hintatietoja kameroista

11.7.2014 Marko kirjoitti:

Etkö voisi laittaa tähän netti sivuillesi kameroitten kohdalle myös hintatietoja?
Moni miettii mitä kamereasta vois saada onko ne arvokkaita jne

Vastasin:
Ehdotat mahdottomia..
Kyllä hinta on myyjän ja ostajan välinen asia!
Sitten jos/kun laitan kamerani myyntiin, näet myös hinnat... vähälumista kesää!

Helios

16.2.2014 Timo kirjoitti:

Selailin juuri sivujasi ja vastaan tuli yksi kysymyksesi, johon tiedän vastauksen.

Kohde 355 Helios 1960 Syncrona. Itselläni on samanlainen. Tämä on HELIOS-liikkeen itselleen myyntiin tilaama kamera. Ilmeisesti heillä on ollut tuolloin joku merkkivuosi. Kuva löytynee jostain Helioksen luettelosta. Itse ostin pari laatikollista laatikkokameroita nuorelta naishenkilöltä, Joka kertoi, että tavarat olivat hänen isoisänsä jäämistöä ja, että isoisä oli perustanut Helios-liikkeen 30-luvulla Viipuriin. Sieltä oli sitten olosuhteiden pakosta muutetttu Helsinkiin
....
Vielä pieni lisäys:
Sarvis valmisti myös 6x9 kokoista Fotexia, jossa kierrettävä objektiiviputki. Näitäkin on kaksi variaatiota jotka eroavat toisistaan hyvin vähän.

Onko kamera myytävänä?

26.7.2013 Raimo kirjoitti:

Sivullasi on kamera Exa joka mulla oli pienenä poikana, onko nämä kamerasi myytävänä, otatko vastaan tarjouksen tai kiinnostaisko vaikka vaihtojuttu,mullakin on muutama vanha kamera.
Vastasin:
Aina voi tehdä tarjouksen kamerasta, minullakin on joskus kaksi samanlaista kameraa ja silloin toisesta voin luopua, myös vaihtokauppaa kannattaa ehdottaa! Tällaisessa tapauksessa laita aina tarkat tekniset tiedot ja kuva mukaan.
Olen saanut osan kameroista lahjoituksena ja niistä en ole valmis luopumaan.

Enemmän kameroita esittelyyn

01.07.2013 kamerafani kirjoitti:

Hyvät sivut, mytta enempi kameroita esittelyyn vaan!

Vastaan:
Kiitos palautteesta, pikkuhiljaa näitä esittelyjä tulee lisää, pelkästään tietojen hakeminen kamerasta vie uskomattoman paljon aikaa, tekstien kirjoittaminen kaks-sormijärjestelmällä, kameran kuvaaminen, kuvat oikeaan kokoon, tekstit ja kuvat sivulle oikeaan paikkaan jne, en ole koskaan laskenut, mutta tunteja monia tässä on vierähtänyt....

Milloin tuli ensimmäiset digikamerat markkinoille?

21.01.2012 J.Perttunen kirjoitti:

Hienot sivut sulla ja mielenkiintoista. Voisitko kertoo millon tuli Suomessa markkinoille ensimmäiset dikikamerat? Olen hakenu tieto netistä, ei löydy. En löydä tietoa guuglellakaan. Tarttisin lopputyöhön.


Vastasin:
Ihan täysin en tuohon osaa vastata, luulisin, että vuonna 1991 ja laajemmin 1990-luvun puolivälissä. Lainaus:
"Ensimmäinen oikea digitaalikamera, joka tallensi kuvan digitaalisessa muodossa, oli Fuji DS-1P vuodelta 1988.[3] Siinä oli 16 MB sisäinen muistikortti ja se käytti paristoja tiedon pitämiseen muistissa. Kameraa ei valmistettu kaupallisesti. Ensimmäinen kaupallisesti saatavilla oleva digitaalikamera oli Kodak DCS-100 vuonna 1991. Siinä oli 1,3 megapikselin kenno ja se maksoi 13 000 dollaria. Tästä alkoi lähes loputon virta ammattilaisille tarkoitettuja digitaalisia järjestelmäkameroita Kodakilta. Ne perustuivat osaltaan tavallisiin filmikäyttöisiin järjestelmäkameroihin, usein Nikonin valmistamiin...."
Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Digitaalikamera
- Allekirjoittanut siirtyi digikameraelämään 3.1.2001 ja ensimmäinen digikamera oli Fuji FinePix 1400Zoom
Siinä oli 1,3milj.pix, optinen zoom 3x, ostohintaa en itse muista, mutta www.digicamera.net -sivuston mukaan toukokuussa 2001 joku kauppa myi sitä hintaan 2800mk

Kosmoksesta

1.11.2011 joku kirjoitti:

Molemmissa McKeownissa on sama teksti ilman kuvaa:
KOSMOS (Kosmos Gesellschaft für Feinmechanik mbH, Dresden, Germany)
DIAMANT - n. 1920, Series of run-of-the-mill plate cameras for 6,5x9cm, 9x12cm and 10x15cm format.
Different lenses in Ibsor oc Compus shutter. 40-60 USD.

Se sulla olevan suljin on Vario - ei ollenkaan ihmeellistä. Tehtiin kamera niistä osista mitä oli saatavilla - ja kokeiltiin uusia komponentteja. Kirja ilmoittaa vain levykameroista, mutta en ihmettelisi, vaikka olisi tehty rullafilmille - esim 116 puolalle.

Omfa on optiikan valmistaja

31.10.2011 joku kirjoitti:

Sitten se Omfa. Hain McKeownin kirjasta, jossa on 48.000 kameraa, mutta ei Omfaa. Se on optiikan valmistajan lyhemme - Optisch.Mechanisch FAbrik, München. Löytyy netistä haulla "omfa münchen".

Älä lannistu - yritän hakea kameralle merkkiä. Noin vanhalle laitteelle se voi olla mahdoton tehtävä. Saksassa oli satoja, ehkä tuhansia verstaita kasaamassa tunnettujen valmistajien osista kameroita - eikä niille silloin välttämättä keksitty omaa kameramerkkiä. Optiikat, sulkimet, etsimet, palkeet ym. vermeet ostettiin muutamalta tunnetulta isolta valmistajalta ja puukuoret, muotoilu ja viimeistelyn yksityiskohdat olivat verstaan omaa. Silti melkein kaikki kamerat olivat melkein toistensa kaltaisia. Kansiläpän ja filmotilan saranat, lukitusmekanismit ja palkeen ulosvetokiskot saattoivat erottaa eri tekijöiden tuotteet.

Laita sivujen osoite muistiin ja palaa uudelleen!Palaa etusivulle KLIKKAAMALLA TÄSTÄ !